Nieuws

Zorg jij dat taal geen obstakel is? Word tolk/vertaler!

Stel je eens voor, je woont in een land maar kunt je niet verstaanbaar maken omdat je de taal niet beheerst? Dan is alles lastig. Het regelen van een uitkering, vergunning, woonruimte, een school voor je kinderen noem maar op. Gelukkig kun je voor hulp en ondersteuning terecht bij WijZijn Traverse Groep.

Dankzij de inzet van een vrijwillig tolkenteam kan iedereen hier zijn of haar verhaal kwijt. Om meer mensen te helpen zijn we op zoek naar tolk/vertalers die naast de Nederlandse taal een andere taal beheersen waaronder Pools, Bulgaars, Arabisch, Somalisch en Turks.

Bij WijZijn Traverse Groep komen dagelijks inwoners met vragen op het gebied van financiën, relaties, gezondheid en wonen. Voor mensen die de Nederlandse taal niet beheersen, wordt een tolk gevraagd om bij het gesprek aanwezig te zijn. Als tolk vertaal je alles wat er besproken wordt in het gesprek. Daarnaast help je bij het lezen van officiële documenten en brieven. Belangrijk is dat je inlevingsvermogen hebt en ook weet hoe in andere culturen emoties worden geuit.

Taal mag geen obstakel zijn

Ingeborg Röhrich is coördinator Informele Inzet. “Taal mag geen obstakel zijn in de hulpverlening en daarom zijn we heel blij met de inzet van de vrijwilligers in ons tolkenteam. Deze mensen doen dit werk omdat ze weten hoe lastig het kan zijn als je de taal niet goed beheerst. Het is dan heel fijn als iemand je helpt. Als tolk maak je onderdeel uit van een team en werk je vanuit onze locaties in de gemeente Roosendaal. Er is volop ruimte voor jouw ontwikkeling en je kunt veel leren. Bovendien krijg je de mogelijkheden om deel te nemen aan workshops en trainingen.

Wil je met jouw kennis van taal, ook het verschil maken voor een ander?

Dan komen we heel graag met jou in contact. Bekijk de vacature of stuur voor meer informatie een e-mail naar ingeborg.rohrich@wijzijntraversegroep.nl.

Stel uw vraag